Minden rendben.
Kellékek, Kiegészítők

Mit is értünk kellékeken, kiegészítőkön?

  • Sújtások
  • Pamut Csipkék
  • Függöny Elkötők
  • Behúzó Zsinórok

És ez csak néhány olyan javaslatunk, melyekkel dekoratívabbá varázsolhatunk egy függönyt, drapériát.

Sújtások

Üzletünkben a klasszikus stílus követőinek kínálunk sújtásokat, bojtokat, sodrott zsinórokat, melyekkel ízlésesen lehet dekorálni egy drapériának szánt kelme szélét, asztalterítő szegélyét, díszpárna huzatot, vagy akár még egy lámpaernyőt is díszíthetünk vele.

A paszományok kiemelik a függönyök anyagát, elválasztják az azonos színű, mintájú drapériát a sötétítő anyagtól, hangsúlyosabbá téve ezáltal a formát.

Függönyök sújtással való dekorálásakor ne csak a nehéz anyagokra gondoljunk, hiszen egy finom organza, vagy taft dekoranyag zsinóros gyöngysorral való díszítésekor is elragadó hatást érhetünk el lakásunkban.

Galéria: Sújtások [20 kép]
Képleírás: [1 / 20]

Pamut Csipkék

Míg egy klasszikus kelmét sújtással, rojtokkal díszítünk, addig egy pamut-len alapanyagot pamut csipkével teszünk még finomabbá. Mindezt úgy, hogy megmaradjon mindaz a természetesség, amit egy natúr anyag és csipke kíván magának.

Csipkéink színvilága változatos. A fehértől kezdve, az egészen világos csont-fehér szín, krém, rózsaszín, ekrü, terrakotta, moha-zöld, okkersárga, mogyoróbarna, bordó, kék színeken keresztül a feketéig. És emellett biztos vagyok benne, hogy jó pár lehetőséget kihagytam a felsorolásból.

Az anyagok szélessége egészen a centiméterestől a 3-5 centiméteresig terjed, bizonyos színekből még 8-10 centiméteres méretűt is tartunk.

Díszíthetünk a csipkékkel függönyt, vitrázsfüggönyt, drapériát, terítő szélét, díszpárna huzatot, székszoknyát, franciaágy takarót… De nincs is vonzóbb és hívogatóbb egy olyan ágynál, melyet pamut ágyneművel vetettek meg, sok-sok különböző méretű díszpárnáit pedig finom pamut csipkével díszítették.

Egy hagyománytisztelő, kedves ötletnek mondhatnám: ha van egy szép szekrénye, melynek nyitott polcát szívesen dekorálná, akkor varrassunk egy pamut csipke polcszélet, melyet öntapadós tépőzárral rögzíthet a polc éléhez. A nyitott polcon elhelyezhet pár ruhaneműt, melyet ritkán használ, szép csipke masnival dekorálva. A romantika máris becsempészve a szobájába!

Galéria: Pamut csipkék [11 kép]
Képleírás: [1 / 11]

Függöny elkötők

Sok gyönyörű kész megkötő közül választhatnak üzletünkben, vagy speciális igények esetén a varrónőink gazdag fantáziájú függöny elkötőket készíthetnek.

Ha függönyeinkre elkötő pántokat teszünk, szépen állnak, össze- és széjjelhúzva egyaránt.

A legtöbb függönyszegő - legyen az paszomány, zsinóros gyöngysor, natúr csipke - nagyszerűen alkalmazható függönyök, sötétítőfüggönyök elkötéséhez is.

A szegő zsinórokat a függöny anyagával kombinálva egy dekoratív, hasznos elkötőt készíthetünk, melyet az elkötő gombokhoz rögzítve stabillá tehetjük a függöny félrehúzását.

A fogókarok, elkötő gombok fából, fémből készülhetnek. Ezek króm, arany antik vagy réz színben kaphatók.

Dekoráláshoz, elkötéshez kínálunk még mágneses láncokat, színes gyöngysorokat, dekorcsipeszeket.

Dekorcsipeszeink díszíthetik a függönyt margaréta, francia liliom, csillag, hold, gyümölcs, kagyló, valamint katalógusból választható számtalan egyéb – alkalomhoz illeszkedő, pl. hóember - formával is.

Galéria: Függöny elkötők [23 kép]
Képleírás: [1 / 23]

Behúzó Zsinórok

A behúzózsinórok nagyban megkönnyítik egy függöny elkészítését és használatát. Segítségükkel egyenletes, mosás alkalmával sem változó ráncoltság érhető el.

Üzletünkben számos zsinór közül választhat. Az átlátszó alapfüggönyökhöz, színes voálokhoz, organzákhoz javasoljuk a szintén áttetsző behúzókat. A behúzási arányt alapvetően az anyag vastagsága határozza meg. A legkedveltebb az 1:2 arányú függöny felrakás, de az organzák igénylik akár a háromszoros felrakási mennyiséget is.

A sötétítésre, dekorálásra használatos függönyökre már a fehér alapú, nem áttetsző zsinórokat varrjuk rá, melyeknél az 1:1,5 és 1:2 arány az elfogadott.

A behúzók folyamatosan vagy csokrosan is ráncolhatják az anyagokat. Méretük az 1-2 centiméterestől, akár a 12 cm-esig terjedhet.

Galéria: Behúzó zsinórok [8 kép]
Képleírás: [1 / 8]

 

Teri Textil
7030 Paks, Dózsa György út 20.
Tel/Fax: 06 75/312-692
A weblap készítője: Govern-Soft Kft.