Minden rendben.
Függönyök

Otthonunk függönyei, berendezései éppúgy tükrözik, mint szemünk: kik is vagyunk mi valójában. A jól megválasztott textília igazodik a ház bútoraihoz, a fal színéhez, egységes kohéziót alkotva megjelenít egy – a bentlakó számára fontos - életérzést. Egy szép drapéria az ablak előtt, a függöny anyagából díszpárna, terítő; a kandalló előtt egy lezseren odavetett ülőpárna, a hálószobában az ágyat díszítő ágytakaró. Mindez megteremti a lakásunk otthonosságát.

Számtalan stílus és formavilág közül válogathat nálunk a vásárló. Üzletünkben megtalálható

  • a klasszikus hímzett,
  • a virágmintás romantikus, - a retro mintás,
  • a modern (lap függöny, raff-roló)
  • és a country függönyök széles tárháza.

És ezeken kívül minden, ami nem sorolható szigorú elvek szerint stílusirányzatba, de olyan szépséget, és megelégedettséget nyújt vásárlóinknak, hogy ismét visszatérnek hozzánk, tovább szépíteni, megújítani lakásukat.

Választékunk folyton bővül, változik. Minden tavasszal felfrissül az európai trendet bemutató Frankfurti Heimtextil és a legnevesebb magyar nagykereskedők Lakástextil kiállításainak anyagaiból.

Galéria: Függönyök [6 kép]
Képleírás: [1 / 6]

Klasszikus hímzett

Elegáns kollekciónkban megtalálhatók az egy-egy színvilágra épülő inda-, vagy elszórtan nyomott mintás, a csíkos, valamint az egyszínű anyagok kombinációja is.

A klasszikus korokat idéző nehéz, súlyos anyagok formavilágukban igénylik a húzott, ívesen szabott drapéria megoldásokat. A hangulatnak megfelelően díszíthetjük ezeket az anyagokat sújtással, rojtokkal. Az elkötő készülhet akár sodrott zsinóros vagy bojtos variációban egyaránt. Hasonló enteriőr megvalósulhat lágy esésű voálokból, organzákból is: ekkor a klasszikus alak ötvöződik a modern anyagokkal és létrejön egy formabontó, mégis elegáns kompozíció.

Virágmintás romantikus

A romantika világát idézik a világos színű - már szinte mondhatni porcelán jellegű - alapon különböző virágmintás anyagok. A kis-, ill. a nagy virágmintás és az egyszínű anyagok jól kombinálhatók a drapériák, sötétítők elkészítésekor. Jól illeszthető ezekhez az azonos textíliából készülő asztalterítő, díszpárna. Varrónőink csodálatos, egyedi méretű steppelt ágytakarót készíthetnek ugyanezen szövetekből.

Galéria: Virágmintás romantikus [26 kép]
Képleírás: [1 / 26]

Retró mintás

Reneszánszát éli a 80-as években igen kedvelt stílus. Modern megjelenésével bármikor képes megújítani környezetünket.

A jellemző körforma hódít az élénklilás anyagokon éppúgy, mint a világos natúr színárnyalatokon. Az absztrakt virágminták ebben a stílus irányzatban szintén kényelmesen helyet találtak.

Galéria: Retro mintás [7 kép]
Képleírás: [1 / 7]

Lap függöny, Raff-roló

Ha egy vásárló hozzánk olyan kéréssel fordul, hogy szeretné lakása kilátását megőrizni és emellett szereti a modern, egyenes vonalakat, akkor mi a lapfüggöny vagy a raff-roló technikát javasoljuk.

A lapfüggöny nagyon kedvelt, mert könnyen kezelhető: az anyag tépőzárral van rögzítve a felső sínben futó lapokra. Amennyiben a kilátásban szeretnénk gyönyörködni, akkor az elhúzó-szerkezetes lapfüggöny technikánál csak egy mozdulat és két oldalra máris belapolódik a függöny.

Míg a lapfüggönynél oldalirányban, addig a raff-rolónál függőleges irányban mozgatjuk a függönyt és biztosítunk vele teljes kilátást vagy - kívánság szerint - takarást. Ha a függönybe pálcákat helyezünk el, akkor római rolót készítünk; amikor ezek a pálcák elmaradnak és az anyagot szabadon húzzuk fel, francia roló készül és ekkor lágyabb formavilágban is gondolkodhatunk.

Galéria: Lap függöny, raff roló [28 kép]
Képleírás: [1 / 28]

Country

Kis kockás, nagykockás, kockás-kockás-kockás… Ezen anyagok szépen összehangolt drapériái, sötétítői szépen illeszkednek a manapság kedvelt antik fenyő bútorokhoz.

A szöveteket sokféleképpen variálhatjuk. A drapéria kis kockás, a sötétítő nagykockás, de a stílus megengedi az azonos szövetből készülő kis virágmintás anyag használatát is.

Alap függönynek natúr voált, natúr szablét vagy egyszerű kockás lenes függönyt javaslunk, de gyönyörűen illik hozzá a gépi horgolású vitrázs függöny is.

Galéria: Country [5 kép]
Képleírás: [1 / 5]
Teri Textil
7030 Paks, Dózsa György út 20.
Tel/Fax: 06 75/312-692
A weblap készítője: Govern-Soft Kft.